Voorbereiding zakelijke fotoshoot

maart 3, 2021

Een fotoshoot voor een zakelijke profielfoto wordt nog wel eens vergeleken met het laten maken van een pasfoto. Wij weten net zo goed als jij hoe vervelend het kan zijn om een pasfoto te laten maken, dus we willen beginnen met het wegnemen van dit idee.

Als je in onze fotostudio langskomt voor een profielfoto, is onze belangrijkste doelstelling om je een leuke ervaring te geven. Want op het moment dat je het naar je zin hebt, ben je ook het meest ontspannen, en laat dit laatste nou nét het allerbelangrijkste zijn om leuk op de foto te staan!

Wij helpen je niet alleen met hoe je het beste kunt staan en kijken tijdens je zakelijke fotoshoot, maar zorgen we er ook voor dat je, door het dragen van verschillende outfits, en het toepassen van een breed scala aan achtergronden, onze studio uitloopt met een glimlach én een mooie diverse set aan nieuwe profielfoto’s. We bieden hiervoor verschillende pakketten aan op onze website. 

Als je besloten hebt om een zakelijke profielfoto te laten maken door een fotograaf, hoe bereid je je hier dan op voor?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, of over na kunt denken voor je zakelijke profiel fotoshoot.

Uitstraling – branche

Dat er een groot verschil zit in hoe een CEO van een grote bank zich profileert t.o.v. een massage therapeut, dat spreekt voor zich, right? Daarom is het belangrijk om er over na te denken hoe jij vindt dat jouw (toekomstige) markt er uit ziet en je met je uitstraling hier het beste op in kunt spelen. 

Het is (gelukkig) in Nederland al lang niet meer zo dat je voor elke zakelijke uiting strak in het pak moet; in veel branches is een wat lossere manier van kleden vaak al heel normaal, en steeds vaker ook gewenst!
Daarnaast is het ook belangrijk om dicht bij jezelf te blijven als je op de foto gaat. Niks is belangrijker dan de eerste indruk, die je meer dan eens maakt met je profielfoto, maar deze moet natuurlijk wel stroken met de waarheid. Als je piekfijn gestyled aan komt voor je shoot, maar tijdens je eerste werkdag in een jogging-broek aan komt, kun je je voorstellen dat er mogelijk wat wenkbrauwen opgetrokken worden.

De belangrijkste tip die we je kunnen geven m.b.t. je uitstraling; kies voor de beste versie van jezelf!

Kleding

Als je je kledingkast open trekt zul je misschien wel denken; “Leuk, maar wat werkt nou het beste op de foto”? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden als het op kleding aan komt, dat het onmogelijk is om heel specifiek tips te geven. Er zijn wel een aantal dingen die altijd gelden:

Uitstraling. Zoals eerder genoemd, het begint bij  wat je wilt uitstralen. Is die stropdas of dat nette pak echt nodig, of mag het ook wat meer casual? Neem hierin mee dat je bij al onze pakketten in minimaal 2 outfits gefotografeerd kunt worden, dus je kunt altijd afwisselen!

Kleurgebruik. Er zit zoveel variatie in de mens, dat er geen kleur is die iedereen past. Wél is het zo dat felle kleuren altijd afleiden van waar het om draait; je gezicht. 

Patronen. Je stippeltjesjurk waar je je altijd zo prettig in voelt kan voor een feestje fantastisch werken, maar op de foto willen patronen en heftige prints meer dan eens druk overkomen. Dus; vermijd drukke, en fijne prints!

Huidskleur. Kies steunkleuren die je huidskleur ophalen. Ben je bang dat je in de winter te bleek oogt? Als je vervolgens witte kleding draagt, zal dit benadrukt worden. Kies je voor een warmere tint, zal dit ook effect hebben op hoe je gezicht over komt!

Bijpassende broek. Je komt langs voor profielfoto’s, dus ‘de onderkant’ komt meestal niet op de foto. Het kan soms toch handig zijn om een bijpassende broek te dragen. Dit voelt completer, en wie weet komt ie toch net in beeld!

Steunkleuren website. Komt je foto terecht op je eigen website? Kies dan je kleding ook in lijn met de kleuren van je website!

Waar komt de foto terecht?

Wij maken gebruik van verschillende achtergrondkleuren. Deze kleuren bepalen deels de look & feel van je foto! Daarom is het goed om even na te denken over waar je foto terecht komt. Als dit alleen je LinkedIn profiel is, heb je het helemaal zelf in de hand. Maar komt je foto ook op je eigen website terecht, of op die van je bedrijf, dan is het handig om te bekijken wat voor ‘steunkleuren’ hier gebruikt worden. 
Is de site heel licht, of juist heel donker? Zijn er al andere mensen met profielfoto’s waar je bij kunt aansluiten?

Uiteraard kun je vlak voor je shoot ook nog even wat hulp vragen aan de fotograaf, want wij zijn natuurlijk bekend met dit soort dingen.

Je zakelijk profiel; lachen of serieus?

Die brede glimlach, of toch maar wat serieuzer? Wij kiezen er doorgaans voor om mensen met een lach op de foto te zetten. De belangrijkste reden hiervoor is dat een serieuze blik op sommige mensen  over kan komen als ‘streng’ of zelfs ‘boos’. Een echte lach wordt daarentegen gezien als ‘puur’, ‘open en eerlijk’ of ‘vrolijk’.

Binnen de meeste functies zijn de laatste omschrijvingen net even wat gunstiger. Ook hierin is ieder mens uniek, en behandelen we jou tijdens je fotoshoot ook zo.

Uitgeslapen naar je shoot

Klinkt als een open deur, maar realiseer je goed dat het best zinvol kan zijn even wat extra te letten op hoe je je voelt voor je fotoshoot. Heb je een drukke week? Probeer net even wat extra uurtjes te slapen zodat je uitgeruster naar de fotoshoot komt., Met de hoge resolutie camera’s die wij gebruiken is namelijk alles zichtbaar. Wij zorgen er altijd voor dat we de beste versie van jezelf naar boven halen, maar het blijft altijd een moment opname. 

Visagie en hairstyling

Als voor jou de beste versie van jezelf ook make-up bevat, dan kun je er voor kiezen om dit zelf te doen, of door een van onze visagistes te laten doen. Ook hierin is geen goed of fout; blijf bij jezelf en doe wat goed voelt. Onze visagistes staan klaar om jou, na een kort overleg over je eigen stijl, te voorzien van prachtige en natuurlijke make-up. Kies je er voor om je make-up zelf te verzorgen, omdat dit beter past bij jou? Hou er dan rekening mee dat we gebruik maken van flitslicht in onze studio, en het daarom zinvol kan zijn om iets meer make-up / mattering te gebruik dan je op een gebruikelijke dinsdag middag naar kantoor zou doen.

Bewerking en retouchering

Misschien schrok je wel even van de tekst hierboven; met name het stukje dat alles zichtbaar is. Hoe zit dat dan met de onvermijdelijkheid van het ouder worden..? We kunnen je hierin wel wat gerust stellen; al onze foto’s worden achteraf nabewerkt. We zorgen er voor dat ongewenste plekjes, pukkeltjes én met name ongewenste lach- en fronsrimpels worden weg gewerkt. Voor ons zit hier wel een grens aan, onze voorkeur is om foto’s wel puur en realistisch te houden. Dit betekent dus dat we je, na een iets tê gezellige kerstperiode niet ongevraagd twee maten dunner zullen maken in Photoshop, maar het kán wel.

Wensen en behoeftes voor je profielfoto

We staan altijd klaar om jou te voorzien van advies en nog meer tips en tricks, als je daar behoefte aan hebt. Soms kan je namelijk zelf je hoofd breken over wat goed is voor jouw profielfoto of website, maar is het misschien veel makkelijker om even met een fotograaf te sparren. Wij  kunnen jou altijd adviseren, vanuit onze ervaring. 

We zien er naar uit je te ontvangen in onze studio, of voor een fotoshoot op locatie! 

Als je meer vragen hebt, laat ons dit dan vooral weten.

We bieden verschillende pakketten aan voor zakelijke profielfoto’s in onze fotostudio, maar ook op locatie.

SHARE THIS STORY
REACTIES
BREID UIT
VOEG EEN REACTIE TOE