Medewerkersserie: jouw gezicht, jullie uitstraling

maart 4, 2021

Voor elk goedlopend bedrijf is de uitstraling van je personeel een belangrijk onderdeel van een goed imago. Je kunt nog zo’n sterke webpagina hebben, maar als je ‘Over ons’-pagina een wirwar is van bij elkaar geraapte foto’s komt dat niet professioneel over. In deze blogpost leggen wij het belang uit van een goede medewerkersserie. Een uniforme, gelijke serie waar de steunpilaren uit jouw bedrijf op een krachtige manier naar voren komen. Een serie waar je niet alleen je eigen bedrijf promoot, maar ook de medewerkers verrast met een eigen portret.

Denk je zelf even in. Je zoekt de samenwerking met een bepaald bedrijf dat voor jou of je eigen onderneming iets moois kan betekenen. Samen moet jullie idee next level gaan en het gevoel dat je krijgt van de homepage spreekt je aan. Tot zover gaat het goed. Tot je uit nieuwsgierigheid toch besluit om te kijken wie de mensen achter het bedrijf zijn. Dat is schrikken. Gezien de merkwaardige, soms zelfs pijnlijke foto’s is het goede gevoel dat jou net in zijn greep had plotsklap verdwenen. Tevens werkt het stoffige koffiezetapparaat op de achtergrond van de foto’s ook niet echt mee, en dat terwijl je op de homepagina las dat innoveren op nr. 1 stond.

Wat gaat hier mis? Je kunt het zelf al invullen. Hetgeen het bedrijf wil uitstralen past totaal niet bij het personeelsbestand. Naast de vermoeidheid die uit de gezichten valt te lezen – wat dan misschien te verdedigen valt dat ze hard werken – komt het personeel niet professioneel over. Het straalt simpelweg niet uit wat jouw beoogde doelgroep verwacht.

Uniforme serie op gelijke achtergrond

Een uniforme medewerkersserie aan foto’s kan hier verandering in brengen. Onze fotograaf komt met een mobiele studio en achtergrond richting jullie kantoor. Door een strak schema aan te houden; kunnen wij in alle rust aan de slag zonder dat de medewerker te lang van zijn werkzaamheden wordt gehouden. Om een gelijke medewerkersserie te creëren; wordt gebruik gemaakt van een witte of andere egale achtergrond kleur. Dit doen wij altijd in overleg met jou.

De achtergrond, een formele, neutrale kleur waar duidelijk contrast is met de afgebeelde persoon, zorgt ervoor dat er geen afleidende factoren van toepassing zijn in het beeld. Samen met je medewerkers maken wij een vakkundig personeelsoverzicht dat één sfeer en identiteit uitstraalt. Het zorgt daarbij niet alleen voor eenheid, maar toont ook de kracht van alle schakels binnen het bedrijf. Wedden dat die unieke website bezoeker je ‘Over ons’-pagina durft aan te klikken?

Als cadeau voor je medewerkers

Een fotoreportage hoeft niet enkel een prestatie- en merkbevorderend doel te hebben. Het kan eveneens een manier zijn om je personeel te bedanken en te tonen hoe belangrijk ze zijn voor de organisatie. Geef tijdens de fotoreportage iedereen een portretfoto cadeau. Een extra foto die tegelijkertijd voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Een mooi portret voor eigen gebruik en laat zien wat je medewerker wil uitstralen in plaats van het bedrijf.

Je collega kiest zelf voor de achtergrondkleur en wij coachen ze naar hetgeen zij willen uitstralen en werken toe naar het doel waarvoor zij de foto in gedachte hebben. Je biedt je collega’s daarmee een unieke ervaring en maakt een verplichte zakelijke foto, ineens een stuk leuker omdat je medewerker een eigen invulling kan geven aan een portretfoto naar keuze

Tarieven

Vanaf 25 – 35 euro per persoon komen wij al jullie kant uit met onze mobiele studio met één of meerdere achtergronden. Wij nemen daarbij professionele belichting mee en coachen jou en je personeel naar die krachtige, open uitstraling. Is jouw werkruimte niet geschikt om foto’s te maken? Ook op een andere locatie of in onze studio in Haarlem ben je van harte welkom.

Tot slot bieden wij tevens de mogelijkheid tot visagie & hairstyling. Onze make-up artiesten zorgen ervoor dat jouw positieve punten worden geaccentueerd en de plekjes waar je minder trots op bent worden gecamoufleerd. Jouw huid is daarmee tevens perfect afgestemd op de belichting die wij gebruiken. Visagie & Hairstyling is mogelijk in onze studio of bij jullie in kantoor op locatie.

Kan jouw bedrijf ook wel eens een nieuwe, verfrissende medewerkersserie gebruiken en / of wil jij je collega’s een unieke ervaring bieden met een eigen portret – neem gerust eens een kijkje bij de mogelijkheden – zodat die ene nieuwe klant ook daadwerkelijk voor jouw bedrijf kiest.

SHARE THIS STORY
REACTIES
BREID UIT
VOEG EEN REACTIE TOE